1. Anasayfa
  2. Bilgi Bankası

Öğretim Teknolojileri ile Türkçe Eğitimi

Öğretim Teknolojileri ile Türkçe Eğitimi
0

Dijital Çağda Öğretim Teknolojileri ile Türkçe Eğitimi yaşadığımız değişimi yönetmek, öğrencilerinize teknolojiyi kullanarak neler yapabileceğini göstermek için hazırlandı. Sihirli değnek artık elinizde.

Günümüz dünyasında teknoloji hayatın her alanına girerken eğitimde de kendine yer bulmak durumunda kalmış, TUİK 2016 verilerine göre 10 hanenin 8’inde internet kullanımı ve %96,9 oranında cep telefonu kullanımı söz konusu iken internetin kullanım amacı ise sosyal medya kullanımı olarak öne çıkmıştır.

Sonuçlar bize yaşadığımız süreci yorumlarken bizim bu süreci görmezden gelmememiz söz konusu değildir. Süreç sürekli kendini yenilerken yeni nesle yeni ve farklı bir pencere açıyor.

Bildiklerimizi farklı bir şekilde sunmak,

Sunduğumuz bilgiyi ihtiyaçlarımıza cevap verir hâle getirmek

ve

Etkileşimli bir eğitim ortamı oluşturmak için

Öğretim teknolojileri sizlerle.

Farklı ve yeni bir dönem içindeyken yeniliklere nasıl ulaşacağını öğrenmek, sürece adapte olmak ve geliştirmek için teknolojiyi sınıflarınıza getirin. Şimdi sınıfınız artık Flipped Classroom.

Dijital Çağda Öğretim Teknolojileri ile Türkçe Eğitimi yaşadığımız değişimi yönetmek, öğrencilerinize teknolojiyi kullanarak neler yapabileceğini göstermek için hazırlandı. Sihirli değnek artık elinizde.

Bir öğretmen olarak teknolojiyi kullanırken hangi temalara ihtiyacımız var?

Bir öğretmen olarak teknolojiyi şu alanlarda kullanmaya ihtiyaç duyuyoruz:

  1. Zihin Haritaları
  2. Pano Oluşturma
  3. Poster ve Karikatür Oluşturma
  4. Hikâye ve Kitap Yazma
  5. Not Alma ve Blog Oluşturma
  6. Test ve Bulmaca Oluşturma
  7. Etkili Sunum
  8. Bilgi Afişi
  9. Sanal Sınıf

Peki, bunları nasıl kullanacağım?

Öğrencilerin üreten konuma geçtiği, kendi içeriklerini oluşturduğu ve tüm dünya ile paylaştığı bir teknoloji. Peki ya Öğretim Teknolojileri bunu nasıl başaracak? Haydi, öğrencilerinizle birlikte Storythat’i açın ve öykü yazın, Edmodo ile sınıfınız dört duvardan kurtulsun, Toondoo ile komik karikatürler hazırlayın, Storybird ile hikayelerinizi yazın ve satın, Prezi ile sunumun sihirli dünyasına gelin, Powtoon ile etkileyici videolar hazırlayın, Kahoot ile heyecanı doruğa çıkarın ve herkesi bütün bunlarla şaşkına çevirin.

Her bir araç için sadece 3 basamak!

Web 2.0 araçlarını öğrenmek için sadece üç kısma ihtiyacınız var. Önce araçların hakkında kısa bir bilgi, ikinci olarak kullanımı ve son olarak da uygulama örneklerini görebilirsiniz.

Öğrencileriniz bütün bunları yaparken yazma becerileri gelişsin, yaratıcılığı en üst seviyeye çıksın. Peki ya tüm bu beceriler sadece Türkçe dersleri için mi? Tabi ki de hayır! Bütün Öğretim Teknolojileri tüm branşlara hitap ediyor.

Kitap ile…

Dijital Çağda Öğretim Teknolojileri ile Türkçe Eğitimi sadece adımlar içermiyor! Üreticiliğin doruk noktasına çıkmak sizin elinizde. Bizim verdiğimiz örnekleri siz de geliştirin ve paylaşın. Yaptığınız örneklerle diğer öğretmen ve öğrencilere ilham verin!

Bu kitaba ulaşmak için teknolojiveturkce@gmail.com adresine bir e-posta atmanız yeterli olacaktır. Facebook (https://www.facebook.com/ogretimveturkce/) ve Twitter (https://twitter.com/teknolojivetur1) adreslerimizi de takip ederek bizimle iletişime geçebilir, soru, görüş, öneri ve katkılarınızı paylaşabiliriz.

Ahmet Benzer

Aydın’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Aydın’da tamamladı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde okudu ve 2002 yılında mezun olarak aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2004 yılında “Türkiye’de Ana Dili Eğitimi Müfredat Programları 1913-1981” adlı teziyle yüksek lisans, 2008 yılında “Fiilde Zaman, Görünüş̧, Kip/Kiplik” adlı teziyle doktora eğitimini tamamladı. 2014 yılında Türkçe Eğitimi alanında Doçentliğini aldı. Hâlen Marmara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görevini sürdüren yazar, anlama ve anlatma becerileri üzerine dersler vermektedir. Türkçe eğitimi alanındaki çalışmalarının yanı sıra öğretim teknolojileri konusunda bildiri ve makaleleri de bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Facebook Yorumları

İlginizi Çekebilir

Yorumunuz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.