24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayınlanması ile resmileşmişti. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.
Öğretmenlik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için %50 indirimli eğitimlerimizi sizler için sunuyoruz. Üniversite onaylı Kişisel Gelişim Eğitmenlik Sertifika Programlarıyla hem kendi gelişiminizi arttırırken hem de günümüzün popüler yeni mesleklerine sahip olabilirsiniz. Üstelik bulunduğunuz ilde, evinizde uzaktan eğitim alma imkanıyla.
KODLAMA VE ROBOTİK EĞİTMEN EĞİTİMİ
Kodlama; bir problemi çözebilmek için farklı bilişsel becerilerin bir arada kullanılma sürecidir. Problemi çözebilmenin ilk aşaması öncelikle verilen problemin net olarak anlaşılması ve analiz edilmesidir. Bireylere; problemlere çok yönlü çözümler sunmak, sistematik düşünmek, olayları ilişkilendirmek, farklı ve yaratıcı düşünmek, problem çözme odaklı olmak, takım çalışması yapabilme, eleştirel düşünebilme gibi özellikler kazandırır. Ayrıca çocukların bilgisayar başında harcadıkları zaman göz önüne alındığında, bu zamanı onlara fayda sağlayacak ve geliştirecek konuya yönlendirmek daha yararlı olacaktır.
OYUN TERAPİSİ UYGULAYICI EĞİTİMİ
Çocukların konuşma dili oyundur, bu dili anlayabildiğimiz de çocukların duygusal dünyasına girebilir ve sorunlarına yardımcı oluruz. Çocuğun terapide oyun oynaması, bir yetişkinin terapide problemlerini konuşarak dışa vurmasına benzer. Çocuklara oyun terapi odasında kendilerini oyunlar yolu ile ifade edebilmeleri için fırsat yaratılır. Oyun Terapisi sertifika programı bu konuda çalışacak uzmanların çocukları daha iyi anlamadaki bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla düzenlenmektedir.
YARATICI DRAMA EĞİTMEN EĞİTİMİ
Yaratıcı dramanın amacı, kişinin kendi bedenine, duygularına, düşüncelerine ve çevresinde olup bitenlere karşı bilinçli olmasını sağlamaktır. Yaratıcı drama; katılımcıların kendi yaşantılarından yola çıkarak yaptıkları canlandırmaları ve etkinlikleri içeren bir lider eşliğinde gerçekleştirilen planlı ancak içinde doğaçlamalar barındıran etkinlikler bütünü olarak tanımlanabilir.
MONTESSORİ EĞİTMENLİK EĞİTİMİ
Montessori eğitimi, Maria Montessori tarafından geliştirilmiş bir eğitim modelidir. Dünyada en iyi eğitim modeli olan ve 100 yılı aşkın süredir uygulanan Montessori eğitimi, son zamanlarda ülkemizde de çok sık duyulmaktadır. Açılan Montessori okulları hızla artmaktadır. Merak duyulup incelemeye başlanıldığında, öğrendikçe öğrenme isteği uyandıran, işte olması gereken zaten bu diye düşündüren ve her çocuğun bu eğitimden faydalanması gerekliliğinde hem fikir olunan bir eğitim yöntemidir. Çocuğun özgürlüğü ve bağımsızlığı, hazırlamış çevresin çocukla uyumu, hayata dair öğretiler, kozmik, matematik, duyusal, dil gibi eğitimlerle çocuğun dünyaya geliş amacındaki yaşamaya hazırlanması sağlanıyor. Ayaklarının üzerinde tek başına durabilen sağlam ve mutlu çocuklar yetiştirmek için Montessori’den destek almanız gerekecektir.
HİKAYE VE MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİCİ EĞİTİMİ
Hikâye ve masal dinlemeden büyüyen çocuk olmadığı gibi masal ve hikâye anlatmadan çocuk büyütende veya eğitende yoktur. İşte masal ve hikâyenin öğretici, eğitici ve gizemli dünyasından yararlanmak için “Hikâye ve Masal Anlatıcılığı Eğitici Eğitimi Sertifika Programı” düzenlemiş bulunmaktayız.
DEĞERLER EĞİTMENLİK EĞİTİMİ
Değerler Eğitimi; kendi kültürümüzü, inancımızı öğrenip yaşayıp ve davranışa aktarmaktır. Davranışa dönen her değeri sosyal çevre içinde model olarak insanlara yansıtmaktır. Bunu yaparken bir yandan köklerini sımsıkı tutan diğer yandan da dünya ile entegre olabilen ufku geniş ön yargısız, bilgiye, yeniliğe açık insanlar yetiştirmektir.Bu doğrultuda yetişen her insan yeni neslin oluşmasında toprağa atılan bir tohumdur.Bu tohumların yetişmesinde, kuvvetlenmesi ve meyve vermesinde öğrenim ve öğretimin rolü çok büyüktür.
WALDROF EĞİTİM SEMİNERİ
Waldorf eğitim yaklaşımı 1919 yılında Rudolf Steiner tarafından geliştirilmiştir. Waldorf yaklaşımı eğitimi bir sanata dönüştürmeyi amaç edinen bütüncül bir yaklaşımdır. Çocukların sosyal, duygusal, ruhsal, ahlaki, fiziksel ve zihinsel açılardan dengeli bir biçimde ve çok yönlü olarak gelişebilmesini amaçlar.
REGGİO EMİLİA EĞİTİM SEMİNERİ
Bu yaklaşıma göre çocuklar hayatın anlamıyla ilgili cevaplar aramaktadırlar. Onlara cevabı vermek için acele etmemek, onun yerine cevabı kendilerinini bulması için teşvik etmek gereklidir. Erken çocukluk eğitiminde yapılması gereken, çocuklara gelişimlerini destekleyici ve ilerlemelerini teşvik edici bir ortam yaratabilmek ve kendi fikirlerinin gelişmesine fırsat tanımaktır. Çocukların sayısız yaratıcı, entellektüel ve iletişimsel potensiyelleri vardır ve her birine saygı gösterilmelidir. Çocuklar teoriler geliştiren, bilgi üreten, gözlem yapan, aktif deneyimler edinen, sosyal, duygusal ve zihinsel yönden farklı kaynaklara sahip olan kişilerdir.