1. Anasayfa
  2. Bilgi Bankası

Din Öğretiminde Padlet Kullanımı

Din Öğretiminde Padlet Kullanımı
2

KISACA PADLET

Padlet, web 2.0 araçlar içinde son günlerde sıkça adını duyduğumuz bir online duvar ya da online pano aracı. Padlet uygulamasını öğrencilerinizin anlamakta zorlandıkları konu ve kazanımların etkileşimli etkileşimli pano veya kavram haritası oluşturarak daha kolay anlaşılır hale gelmesini sağladığını biliyoruz. Panonun/duvarın linkini öğrencilerimizle paylaşarak bu duvar üzerinden etkinlikleri karşılıklı etkileşim ile daha keyifli hale getirmek de elimizde. Padlet üzerinde bir dijital pano oluştururken resim, video, bağlantı ve metinleri sürükle bırak yöntemiyle hazır olan şablonlara çok kolay şekilde eklemeler yapabiliyor, şablonları kendimiz belirliyor ve belirlediğimiz şablon üzerine yine tasarım tarzlarından birini seçerek içeriklerimizi giydirebiliyoruz.

Padlet web 2.0 uygulamasına öğretmen olarak kayıt olursanız sınırsız öğrenci alt hesabı oluşturabilme imkanına sahip olursunuz. Öğrencileriniz bu alt hesaplarda yapmış oldukları panoları kendi sayfalarında biriktirebilir; sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaşabilirler.  Ancak kontrolsüz ya da yanlış bir bilginin panolara asılmasını önlemek / yayılmasını önlemek için öğrencilerin Padlet panosuna ekledikleri resimler videolar yazılar öğretmenlerin onayına sunulmaktadır. Yani sizin onayladığınız materyaller panoda gözükecektir. Padlet web 2.0 aracı aylık 5$, yıllık 45$ ve kurum yıllık 1499$ ücretlendirme seçenekleri vardır. 5 ve 45 dolarlık seçeneklerde tek öğretmen sınırsız öğrenci Padlet sistemini kullanabilmektedir. Kurum yıllık seçeneğinde ise sınırsız öğretmen ve sınırsız öğrenci sistemi kullanabilmektedir. Ayrıca Padlet web 2.0 uygulamasını öğretmen üyeliğini 30 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Özellikleri kısıtlanmış Padlet uygulamasını üye olmadan ücretsiz kullanabilirsiniz.

DİN ÖĞRETİMİNDE PADLET KULLANIMI

Padlet web 2.0 aracıyla yeni konuya veya yeni üniteye geçiş yaparken konunun alt başlıklarını veya konunun önemli bölümlerini etkileşimli olarak öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz. Örneğin 8.Sınıf 2.Ünite Hac İle İlgili Kavramlar konusuna geçmeden önce öğrencilerinize bu konuyla ilgili videoları, ders notlarınızı, görsellerinizi, varsa faydalanabilecekleri web sitelerini padlet üzerinde oluşturacağınız panonuza dijital yapraklama yöntemiyle yapıştırabilirsiniz.

Padlet’i konu anlatımı sırasında kullanmak isterseniz web üzerinden duvarınızı açabilir ve akış şemanızı oluşturarak etkileşimli materyallerle dersinizi daha verimli işleyebilirsiniz. Senaryonuza göre belirlediğiniz şekilde sırayla duvarınızdaki eğitim öğretim materyalini sınıfta öğrencilerle birlikte etkileşimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Tabi bunun için önceden duvarınızı hazırlayıp kullanıma hazır hale getirmelisiniz.

Beyin fırtınası veya workshop metodunu daha etkileşimli ve eğlenceli şekilde kullanmak için Padlet uygulamasını kullanabilirsiniz. Örneğin Kaza ve Kader kavramları ile ilgili soruları duvarınızda paylaşabilir öğrencilerinizin bu duvara/panoya görüşlerini yazmalarını isteyebilirsiniz. Böylece onların fikirlerini de online ortamda kontrol etme şansını yakalamış olursunuz.

Derslerinizde tartışma metodunu kullanımında Padlet aracını kullanabiliriz. Örneğin; Sigara ve uyuşturucunun kullanımında çevre faktörü mü yoksa medya faktörü mü daha etkilidir? sorusunu ya da daha başka soruları da sorarak yine dijital ortamda online olarak eğitim içerikli fikirsel tartışmaların/münazaraların yapılmasını da sağlayabilirsiniz.

Öğrencilerinize vereceğiniz proje ve performans ödevlerini Padlet uygulamasından yapmalarını isteyebilirsiniz. Böylelikle ödevlerini Padlet sisteminin içinden öğrenci sayfasına ulaşarak kolayca kontrol edebilir; öğrencilerinizin teknolojiye olan ilgisini kullanarak onlar için daha eğlenceli bir ödev süreci yaşamalarına olanak sağlayabilirsiniz.

Padlet uygulamasının kullanımı ilgili eğitim sayfalarına internet üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ancak sizlere kolaylık olması amacıyla birkaç tanesini yazımızın da istifade ettiği kaynakça olarak paylaşalım:

KAYNAKÇA ve PADLET BİLGİ ADRESLERİ:

1- http://www.egiteknoloji.com/padlet-nedir-nasil-kullanilir.html

2- http://www.webegitimaraclari.com/padlet/

3- http://blogs.hisarschool.k12.tr/edtech/2014/01/07/457/

4- http://www.egitimdeteknoloji.com/padlet-nedir-dijital-pano/

 

Mehmet Fatih BÜTÜN
www.fatihbutun.net

Facebook Yorumları

1992 yılında ulusal bir gazetede stajyer muhabir olarak gazeteciliğe, 1993 yılında ise yerel bir televizyon ve radyo kanalında programcı olarak medyaya adım attım. 2010 yılına kadar aktif olarak bu işlere devam ettim. Uydu kanalları için belgesel seslendirmeleri ve özel programlar hazırladım. 2000 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldum. Aynı yıl özel bir kurumda öğretmenliğe başladım ve 10 yıl boyunca özel sektörde öğretmenliğe devam ettim. 2010 yılında MEB'e atandım ve halen Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde Özel Büro görevli öğretmen olarak ilimizin eğitim faaliyetlerini Yeni Medya üzerinden tanıtmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Yorumunuz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar (2)

  1. Kaynakçada sitemize yer verdiğiniz için teşekkürler.

Yorumunuz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.