Bu STEM çalışmasını kulüp etkinliği ile gerçekleştirdim. 7. Sınıflarda sıvı basıncı her yöne iletir cümlesini kullandığımda öğrencilerimden biri hocam arkadaşlarıma yaptığımız kulüpteki etkinliği getirip amacını günlük hayatta nerelerde karşımıza çıkar ben anlatmak istiyorum dedi.
Nasıl Yapılır?
Büyük karton koli alınarak maket bıçağı yardımıyla 15cm kenar uzunlukları bulunan bir kareden üç adet alınır. Her birinin aynı yerden ortasına delik açılır. Delikler açıldıktan sonra bu 3 parça üst üste gelecek şekilde yapıştırılır. Açılan deliğe bitmiş pillerden biri yerleştirilir dik durmasının sağlanması için. Sonrasında 20 cm boyu 6 cm eninde 6 parça kesilir. Bu parçalardan dört tanesi dik bir şekilde taban üzerine yerleştirilecektir. Öncesinde ise her iki parça birbirine ayrı olacak şekilde silikon tabancasıyla yapıştırılır. Tabana yapıştırılan parçaların üst kısmına yakın bir yerden çöp şiş ile delinir. Sonra ele alınan bir şırınganın çekilen plastik kısmı lehim ile delinir çok fazla delinmemesi önemli çöp şiş üzerinde çok hareket etmemeli. Alt kısmına ise 2 adet kilitleme klipsi takılır. Elimizde kalan boyu 20 cm eni 6 cm olan 2 parça çöp şiş yardımıyla tabana yerleştirilen diğer parçalara takılır. Takılan çöp şişler içerisine klips takılan şırınga takılır. Ele alınan diğer şırınga üst kısma yerleştirilen kol kısmına aynı şekilde uygulanır.
Sıvı Basıncı Etkinliğinin Amacı
Bu etkinliğin amacına son kısımda yer vermek istedim. Bu STEM çalışmasını kulüp etkinliği ile gerçekleştirdim. 7. Sınıflarda sıvı basıncı her yöne iletir cümlesini kullandığımda öğrencilerimden biri hocam arkadaşlarıma yaptığımız kulüpteki etkinliği getirip amacını günlük hayatta nerelerde karşımıza çıkar ben anlatmak istiyorum dedi. Anlatmasına olanak sağlayınca çocukların ilgisi hemen hidrolik kola yönelerek diğer öğrenciler de sistemi hareket ettirmek istediler. Etkinliğin videosunu da paylaşıyorum. Sorularınız için mesaj atabilirsiniz.
Öğrenciler İçin Önemi
Unutmadan şunu da belirtmek istiyorum çocuklarımız bu etkinlikleri yaptıklarında kendi el beceri ve yeteneklerini kullanıp yeni ürün elde ettiklerinde büyük bir heyecan ve keyif hissediyorlar. Çocuklarımızı toplumun ihtiyaçlarına çözüm bulabilecek, karşılaştığı durumlar konusunda analitik düşünebilen, yorum yapabilen, çözüm yolları için araştırmacı, yenilikçi ve hayal gücünü kullanabilen bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Şimdiden sizlere kolay gelsin diyorum.