Eğitime Işık Tutanlar 7- Selçuk Yusuf Arslan
0

“Umutla başlamalı insan çıktığı her yolculuğa, umut olmalı düşlerimizin adı. Uzun bir yolculuk nede olsa ömür dediğimiz. Nasıl gelip geçtiğini çoğu zaman anlamasak ta. Yolculuk dediğimiz bir yerden kalkıp başka topraklara göç etmesi değil ki bedenin. Beden olduğu yerde kalsa da yüreğin, aklın, fikrin gezmesi iklimden iklime. Sınır tanımadan, düşüncelerin hayat bulup farklı coğrafyalarda gezinmesi, her bir dokunuşta farklı bir renk katması nefesine, ön yargılardan arınıp kucaklaması yedi kıtayı.”

Düş kurucular modern zamanın şövalyeleridir diye başladı hikayemiz. Onlar bildiğiniz üzre modern zamanın masal kahramanları. Puslu ormanların, karanlık denizlerin, görünmez derinliklerin misafirleri. Ellerinde mızraklar, kılıçlar üstlerinde zırhlar yok ama kalemleri, bilgisayarları, kitapları ve hepsinden önemlisi kocaman yürekleri var. Onlar her zaman yanı başımızda bizlerden artık, kahramanlarımız komşumuz, arkadaşımız, akrabalarımız onlar içimizden anlayacağınız.

Tek farkları bizlerden tutku derecesine taşıdıkları hayallerine olan bağlılıkları. Onlar hayal kurucularımız, masal kahramanlarımız. Olmazın nasıl başaracağını gözümüzün önünde adım adım başaranlarımız. Bu hafta ki misafirimiz yaptıkları ile bizlere parmak ısırtan, sınırların nasıl olmayacağını defalarca bizlere gösteren Selçuk Yusuf Arslan Hocamız. On iki yıllık öğretmenlik serüvenine neler mi sığdırmış Selçuk Hocamız ?

 

“Herhangi bir çalışmaya ödül alacağım diye başlamıyorsunuz ama ödül almanız sonraki çalışmalarınız için ciddi bir motivasyon kaynağı oluyor. Elbette ödül amaç değil araç. Genç meslektaşlarıma yabancı dil öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Yabancı dil, hem alanlarındaki hem de dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri açısından son derece önemli. Bilimsel araştırma yöntemlerine hakim olmak, proje yönetim döngüsünü bilmek, yeni trendleri takip etmek, istekli olmak ve öğrencilerle iyi iletişim kurmak da bir öğretmenin ve öğrencinin başarılı olmasında kilit faktörler diye düşünüyorum.”

 

Selçuk Hocam merhaba, 12 yıl içerisinde birçok ödül aldınız. Sadece 2018 yılında Küresel Öğretmenlik Ödülü, 2018 Yılında farklı kurumlar tarafından verilen Yılın Öğretmeni ödüllerini, İnovasyon yarışması Finalistliği, önceki yıllarda ise Microsoft tarafından Harikalar Yaratan Öğretmen Ödülü, Yılın En Sıradışı Öğretmeni Ödülünü, 2017 yılında Kanada’da düzenlenen Küresel Eğitim Değişimi Konferansında Educator Challenge yarışmasında birincilik ödülünü, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Uzay Farkındalığı yarışmasında ise ikincilik ödülünü ,Türkiye’nin En Başarılı Genci ödülünü, Avrupa Okul Ağı tarafından düzenlenen STEM yarışmasında iki kez birincilik ve ikincilik ödüllerini kazandınız. Öncelikle burada kısaca alıntıladığım başarılarınız ve röportajımızın sonunda listeli şekilde verdiğimiz tüm projelerinizle birlikte gelecekte elde edeceğinizi bildiğimiz yeni başarılarınız için size teşekkür etmeyi bir vatandaşlık görevi olarak gördüğümün altını çizmek isterim. Selçuk Hocam ayrıca öğretmenlik mesleğine katkılarınızdan dolayı şahsım ve ülkem adına da size bir kez daha teşekkür etmek isterim. Eğitim ailesi olası kariyer yolculuğunuzda sizi ve yeni başarılarınızı yakından takip ediyor olacağız. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle.

  1. Selçuk Hocam sadece yurt içinde değil yurt dışında da en çok tanınan öğretmenlerimizdensiniz, eğitim içerinde ki isimler olarak bizler sizi yakından tanıyoruz hocam, ama okurlarımız için kısaca bize kendinizi tanıtır mısınız?

Öncelikle herkese merhaba. Ben Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bilişim teknolojileri öğretmeni olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Yönetimi doktora programında da öğrenciyim. Öğretmenliği hayatının merkezine almış ve bu mesleği büyük bir adanmışlıkla, heyecanla yapan bir öğretmenim. 12 yıllık öğretmenlik kariyerime çok güzel anılar ve başarılar sığdırdım. Her zaman meslektaşlarıma ve öğrencilerime rol model olmaya gayret gösterdim. Sadece ülkemde değil tüm dünyada yaptığım çalışmalarla var olmak gibi bir amacım vardı; Geriye dönüp baktığımda bunu başarma yolunda önemli adımlar attığımı görüyorum. Bu amacı tam olarak gerçekleştirmek için de var gücümle çalışmaya devam ediyorum.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

  1. 12 Yıllık bir meslek hayatı onlarca başarılı ödülü mesleğe başladığınız hayal ettikleriniz tamda buydu diyebilir miyiz?

Öğrencilik hayatım boyunca çok değerli öğretmenlerim oldu. Onlardan çok şey öğrendim. Bu süreçte bir öğretmende hangi nitelikler olmalı sorusuna cevap ararken hangi olumsuz özelliklerin olmaması gerektiğini de analiz etmeye çalıştım. Şu an hayal ettiğim öğretmen olmaya yaklaştığımı söyleyebilirim. Ödüller kısmına gelince bunları hiçbir zaman hayal edemezdim. Geriye dönüp baktığımda bunları nasıl başardığıma ben bile inanamıyorum. Ancak önemli olan benim mesleğimi yaparken yaşadığım mutluluk. İşinizi huzurlu yapamıyorsanız inanın bu ödüller sizi hiç mutlu etmiyor. Özetle hayalimdeki öğretmen gibi çalışıyorum ama hayal edemediğim ödüller de alıyorum.

Şunu da belirtmek isterim. Hiçbir çalışmayı ödül alma amacıyla yapmıyorum. Ama hem benim hem de öğrencilerim için ödüller iyi bir motivasyon aracı oluyor. Çok yorulduğunuz anlarda sizi yeni zorluklara hazırlayabiliyor. Ödüllere bakış açım böyle. Gerçek ödül öğrencilerimde gördüğüm değişim diyebilirim.

  1. Selçuk Hocam tanıdığım en üretken öğretmenlerimizden birisiniz. Onlarca projeye imza attınız. Bir taraftan akademik kariyerinizi doktora çalışmaları ile devam ettirirken diğer yanda bireysel ve grup çalışmaları ile hem yurt için yurt dışı yarışmalara katılıyorsunuz nasıl başarıyorsunuz ve bu enerjinizin kaynağını nedir diye sorsam?

Öncelikle teşekkür ederim. Dediğiniz gibi aynı anda çok fazla şeyle uğraşıyorum. Ancak zamanı iyi yönetirseniz bunların hepsini bir arada yürütebilirsiniz. Yıl içinde çok zorlandığım zamanlar da oluyor. Ama içsel motivasyonum beni bir şekilde ayakta tutuyor. Bahsettiğiniz şeyleri yaparken sosyal hayata da zaman ayırmak zorundasınız ve bunu da kısmen başarabiliyorum.

Gerek öğrencilik gerekse öğretmenlik hayatımda her zaman nitelikli işler yapmak için çabaladım. Öğrencilerime de bu alışkanlıklarımı kazandırmaya çalışıyorum. Çoğu zaman öğrencilerden bir şeyler istiyoruz. Ancak önemli olan bu isteklerimizi önce bizim yapmamız ve onlara örnek olmamız. Aksi taktirde hiçbir değerinin olmayacağını düşünüyorum. Birlikte uzun yıllar çalışabildiğim öğrencilerimde de kendimden bazı izler görüyorum ve mutlu oluyorum.

Tüm öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Eğitim Yönetimi doktora öğrencisiyim. Ders dönemim bitti ve şu an tez aşamasındayım. Tüm meslektaşlarıma tavsiyem en az yüksek lisansı tamamlamaları. Hızlı değişen dünyaya ayak uyduramazsak öğrencilerimize faydamız da sınırlanır. Kişisel gelişimi çok önemsiyorum. Özellikle bilişim teknolojileri gibi sürekli değişen alanlarda bu daha da önemli. Bu anlamda yüksek lisans ya da doktora yapmanın dışında nitelikli eğitimlere ulaşmamız gerekiyor. Ne yazık ki etrafta eğitmen eğitimi adı altında çok sayıda niteliksiz eğitim var. Çok iyi araştırmak gerek. Zaman çok değerli. Bu kurslara gitmeyi de doğru bulmuyorum. Bilgiye çok kolay ulaşabiliyoruz ve 21. Yüzyıl becerilerinden en çok önemsediklerimden biri de öğrenmeyi öğrenme. Bizlere gerekli olan yeni trendleri öğrenmeye biraz zaman ayırırsak öğrencilerimize de daha faydalı olabiliriz.

  1. “Öğrencilerimin ilgi alanlarının ne olduğunu bulmaya çalışıyorum ve onların yeteneklerini keşfetmeleri için onları cesaretlendirmek istiyorum.” Nasıl yapıyorsunuz diye sorsak hocam, lise bu iş için geç bir dönem değil mi?

Bu öğrencinin temeli zayıf, ondan bir şey olmaz diyenlerin her zaman karşısında oldum. Çoğu zaman tepki de aldım. Sınıfta o kadar öğrenci varken ben bir kişiyle mi uğraşayım diyenler de oldu. Ya o çocuklar sizin çocuğunuz olsaydı bu şekilde davranılması hoşunuza gider miydi?  Ya da her öğrenci iyi olsaydı öğretmen olarak bizim görevimiz ne olacaktı? Öğretmenlerin öğrencileri tanımak gibi bir görevi de vardır. Eğer öğrenciyi tanırsanız sınıf yönetimi kolaylaşır. Sadece benim dersimde iyi olan öğrencilerim oldu. Bu onlara sorumluluk ve değer vermemden kaynaklandı. Öğrenmeyi öğrenmiş öğrencilerin aslında bizlere çok da ihtiyacı yok. Özellikle sorun yaşayan öğrencilerimizle ilgilenmemiz daha kaliteli bir toplumun inşasında önemli. Lise bunun için geç mi sorunuza farklı bir bakış açısı getirmek isterim. Öğrencilerin hepsi bilim insanı, mühendis ya da doktor olmayacak. Önemli olan onları aldığınız nokta ile bıraktığınız nokta arasında pozitif bir değişim olması. Ayrıca ülkemizin fark yaratan öğretmenlerine bakıldığında genelinin sınıf öğretmeni olduğunu görüyorum. Bu anlamda bir meslek öğretmeni olarak benim de çalışmalarımın özgün bulunması bu yaş grubu ile de fark yaratılabileceğinin bir göstergesi olabilir.

  1. Yeni Delhi’de yapılan ödül töreninde Küresel Öğretmen Ödülünü aldıktan sonra  “tüm zorluklara rağmen hiç pes etmedim. Bazen başarılarım takdir edilmedi ama takdir edilmek…” diye devam eden bir açıklama yaptınız Selçuk Hocam başarıya giden yolda destek verenler, eleştirenler ve dur bakalım ne yapacak diyenler olduğunu biliyoruz sizde bu süreç nasıl gelişti. Başarınızın paydaşları kimlerdir desem?

Başarıya giden yol kolay bir yol değil. Büyük başarı hikayelerinin arkasında büyük zorluklar da vardır. Ben de zorluklar yaşadım. Çok içtenlikle söyleyebilirim ki bu süreçte en kolayı öğrencilerle yaşanan kısım. Onun dışındaki her şey sizi fazlasıyla yoruyor. Bazen niye çabalıyorum diye de düşündüm. Ama öğrencilerim için yaptım ve başka hiçbir şey beni ilgilendirmedi. Evet takdir edilmediğim dönemler oldu. Ve yine tekrarlıyorum, takdir edilmek için de yapmadım. Hiçbir çalışmamı birileri görsün diye de yapmadım. Bunu da çok yanlış buluyorum. İyi örneklerin paylaşılması gerektiğini düşünüyorum ancak sınıfta yapılan her şeyin paylaşılmasını da son derece yanlış buluyorum. Profesyonel çekimlerle çocukların mahremiyetlerinin hiçe sayılarak özellikle ders esnasında yapılan paylaşımları asla samimi bulmuyorum. Öğretmenler yaptıkları çalışmaları üstleri tarafından takdir edilmek için değil öğrencileri için yapmalıdır.

Küresel öğretmen ödülü demişken ülkemizdeki birçok öğretmene örnek olmak çok güzel. Bu yıl AKS’in Küresel Öğretmen Ödülüne ülkemizden 100’den fazla başvuru olduğunu öğrendim. Ülkemizin en çok tanınan öğretmenlerinin de bu ödül programına başvurması gerçekten güzel. Hepsine başarılar dilerim. Ödül veren kurum da geçtiğimiz günlerde bu ödül programının tanıtımına yaptığım katkı nedeni ile bana teşekkür etti.

Öncelikle uluslararası ödülleri çok önemsiyorum. Bir Türk öğretmen olarak ülkenizi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyorsunuz. Bu ödül sizin için bir sorumluluktur. Bundan sonra da üretmeye ve var olmaya devam etmek zorundasınız. Küresel Öğretmen Ödülünden sonra dört kez daha uluslararası ödül kazandırdım ülkeme. Belki de yurt dışında en çok ödül alan Türk öğretmen olabilirim. Bunu çok gurur verici buluyorum. Önümüzdeki günlerde CERN’e gideceğim. CERN’den burs alarak uluslararası öğretmen çalıştayına davet edildim. İki hafta sürecek bu önemli organizasyon sonunda CERN elçisi olacağım ve yeni projelerim için networkler kuracağım. Gittiğim her uluslararası organizasyonda meslektaşlarımı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Ve daha fazlası için de çalışmaya devam edeceğim.

66596968 485745778903291 6910495657916628992 n | Eğitim Her Yerde

Ve başarımın paydaşları. Öncelikle bu ödüllerin tamamını öğrencilerim sayesinde aldığımı belirtmeliyim. Bazen ne yaptın da bu ödülleri alıyorsun diye soranlar oluyor. Sormak yerine araştırmaya gerek bile duymamaları da işin başka boyutu. Ben yıllarca öğrencilerimle çalışmalar yaptım ve devam ediyorum. Meslek lisesi öğrencileriyle ulusal ve uluslararası sayısız ödül kazandık. Onların bu başarıları da bana bireysel olarak birçok prestijli ödül kazandırdı. Bununla birlikte ailemin, okul müdürümün ve arkadaşlarımın desteğini de göz ardı edemem. Öğretmen arkadaşlarımın bizler yarışmalara katılabilelim diye aralarında para topladığını asla unutamam. Siz çaba gösteriyorsanız bir şekilde insanlar size yardım ediyor. Bu nedenle hiçbir bahaneye asla inanmıyorum. Hedefine odaklanan kişileri hiçbir şey durduramaz. Ayrıca bakanlığımızın da benim kişisel gelişimimde büyük pay sahibi olduğunu söylemek isterim. Yapay zekâ ve dil eğitimi için iki kez yurt dışında eğitime gönderildim. Bu anlamda kendimi şanslı hissediyorum.Yeni Bit Eşlem Resmi | Eğitim Her Yerde

 

  1. Selçuk Hocam bu süreçte birçok anınız olmuştur sizde evet bu tüm yaptıklarıma değdi dedirten bir anınızı Eğitim Her Yerde okurları ile paylaşmanızı istesek?

Evet o kadar çok şey var ki…Trafik Olimpiyatlarına yönelik Engel Sen Olma isimli bir proje yürüttük.

Amacımız engelli araç park yerlerinin gerçek sahiplerince kullanılmasını sağlamaktı.

Birbirini çok da iyi tanımayan bir grupla yola çıktım. Başta bazı zorluklar yaşadık. En büyüğü de özgüvendi. Bir gün öğrencilerime, dersten çıkınca birkaç AVM’ye gidip engelli araç park yerlerini kontrol edin ve gerekiyorsa anons yaptırın dedim. Sonra da AVM yöneticisiyle görüşüp ne tür önlemler aldığını sormalarını istedim.

Okuldan çıktılar ve bir süre sonra arayıp yarın yapsak olur mu dediler. Kabul etmedim. Sonra başka bahaneler…

En son hocam bizi kim dikkate alır dediler. Böyle başlayan sürecin sonu bu yarışmada Türkiye Birinciliği oldu.

Bu süreçte inanılmaz çalışmalar yaptılar. Meclise gidip milletvekillerimiz ile bile görüştüler. Birbirini çok tanımayan bir grup sonuçlar açıklanırken el ele tutuşmuşlardı. Bu resmi sizlerle de paylaşacağım. Takım olmak, bir amaç için bir araya gelmek o kadar önemli ki.

Hiçbir ödülle bunu asla kıyaslayamayız. İşte bu yüzden sürekli öğrencilerle projeler yapıyorum. Bazen 8-10 kişilik öğrenci gruplarıyla buluşuyorum. Farklı yaşlarda, farklı sınıflarda, hayata bakış açıları farklı bu gençlerin okul bittikten sonra da dost olarak kalabilmeleri beni inanılmaz mutlu ediyor. İşte gerçek ödül bu…

 

  1. Hocam iyi bir kitap kurdu olduğunuz biliyorum. Bizlerle bir okuma listesi paylaşmanızı rica etsek hangi eserleri tavsiye ederdiniz?

Son yıllarda doktora yapmam nedeniyle daha çok eğitim yönetimi alanına yönelik okumalar yapmaya başladım. Eğitime yönelik bir liste paylaşmak isterim:

-Otuz Milyon Kelime (Dana Suskind)

-21. Yüzyıl için 21 Ders (Yuval Noah Harari)

-Yaratıcı Öğrenciler (Ken Robinson)

-Outliers (Malcolm Gladwell)

-Hızlı ve Yavaş Düşünme (Daniel Kahneman)

-Neoliberalizmin Kısa Tarihi (David Harvey)

-Yaratıcı Tür (David Eagleman)

Bunların yanında Popular Science, TÜBİTAK Bilim ve Teknik, National Geographic dergilerinin de sıkı takipçisiyim.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

  1. Mutlaka özel okullardan iyi teklifler alıyorsunuzdur, gelecek planlarınızı bizimle paylaşmak ister misiniz?

Evet özel okullar ve bazı proje okullarından teklif aldım. Ama ben bugün uluslararası alanda da tanınan bir öğretmensem, bu meslek liselerindeki çalışmalarım sayesindedir. Bu yüzden meslek lisesi dışındaki bir okul türünde çalışmak aklımın ucundan bile geçmedi. O öğrencilerin bana o kadar çok ihtiyacı var ki. Bazı özel okullar ülke genelinde sınavlar yaparak ülkenin en iyi öğrencilerini seçiyorlar. Çok kıymetli projeler yürüttüklerini görüyorum ve mutlu oluyorum. Öğrenmeyi öğrenmiş bu pırıl pırıl gençlerin başarılı olması zaten bir gereklilik. Zor olan dezavantajlı gruplarla başarı kazanabilmek. Bu anlamda meslek liseleri çok önemli. Bu okulların daha çok tercih edilmesini sağlamak gerek. Ayrıca basın da devlet okullarına kısıtlı yer verdiği eğitim sayfalarında özel okullara daha geniş yer veriyor.  Bu durum, ne yazık ki devlet okullarında yapılan iyi örneklerin yaygınlaşmasının önündeki engellerden biri…

Geleceğe yönelik hayallerim var. Bu hayallere ulaşmak için de ciddi bir çaba ve adanmışlık gerekir. Ancak bazı öğrencilerim üniversite sınavına hazırlık sürecinde hayal kurmaktan ya da plan yapmaktan sınava çalışmıyor. Bu da beni üzüyor. Gelecekte ne olur bilinmez. Ben vaktimi o hayallere ulaşmak için çalışarak geçiriyorum. Amaçlarım keyifle öğretmenlik yapmaya devam etmek ve yaptığım örnek çalışmalarla genç meslektaşlarıma ilham kaynağı olabilmek…

  1. Selçuk Hocam eğitim sistemimizi yeniden kurgulama şansınız olsa ve öğrencilerimize sizin belirleyeceğiniz beş temel yetkinliği kazandırmayı hedeflesek bu yetkinlik neler olurdu ve neden bu yetkinlikler?

Eğitim sistemini yeniden tasarlamanın çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sistemleri ayakta tutan özverili öğretmenlerdir. Sistemde sorunların olması son derece doğaldır. Nitelikli öğretmenler bu sorunları çözebilir. Geçtiğimiz yıl Paris’te UNESCO Genel Merkezinde yapılan Dünya Öğretmenler Günü programına ülkemizi temsilen katılma gururunu yaşadım. Bu programın teması “her çocuğun nitelikli öğretmene sahip olma şansı vardır” olarak belirlenmişti. Gerçekten de öyle. Uluslararası sınavlarda başarılı olan ülkelere baktığımızda eğitim sistemi değil öğretmen niteliği ön plana çıkıyor. Bu yüzden eğitim sisteminde sürekli değişiklik yapılmasını doğru bulmuyorum. Başarının anahtarı olarak öğretmenleri görüyorum. Ülke olarak Finlandiya’yı yeterince inceledik. Şu sıralar da Singapur’u inceliyoruz. Ancak kültürleri tamamen farklı eğitim sistemlerini kendi ülkemize uyarlamamız çok da mantıklı değil. Bu yüzden öğretmene yatırım yaparsak daha başarılı oluruz diye düşünüyorum.

Yetkinliklere geldiğimizde ise benim listem şu şekilde olur: etkili iletişim, öğrenmeyi öğrenme, yaratıcılık, girişimcilik ve problem çözme. Ancak şunu da unutmamak gerekir. Dünya ülkeleri özellikle sürdürülebilir kalkınmayı eğitim sistemleriyle bütünleştirmeye gayret ediyor. Bizler de öğrencilerimizin dünyamızın sorunlarına karşı duyarlı, bu sorunlara çözüm üretmeye çalışan bireyler olarak yetişmesini sağlamalıyız. Özetle iyi öğrenci yetiştirirken iyi insan olarak yetişmelerini de desteklemeliyiz.

  1. Hocam izniniz olursa sizle aklınıza ilk gelen nedir oyunu oynayalım istiyorum?

Eğitim-Kalkınma

Ankara-Huzur

Meslek Lisesi-Çok Önemli

Basketbol-Takım Oyunu

Öğrenciler-Sorumluluk

Bilgisayar-Şarj

İdeal-Gereklilik

İngilizce-Sınırları aşma

Kitap-Kısa bir mola

Hayaller-Gerçekleşmesi için savaş vermeye değer

Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği-Asla yerinde saymayan bir alan

 

ve son olarak hocam “Eğitim Her Yerde” okurlarına iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Bu cevaba kadar geldilerse onlara çok teşekkür ederim. Burada tek tek projelerimi anlatmadım. İlgi gösterenler web sitemden bakabilirler: www.selcukyusufarslan.com Okuyanların büyük çoğunluğunun değerli meslektaşlarım olduğunu düşünüyorum. Onlardan bazı isteklerim olacak. Lütfen yaşadığınız sorunlar sizleri yıldırmasın. Sorunları bir kenara bırakıp çalışalım ki çözüme katkıda bulunabilelim. Yabancı dil öğrenmek biz Türk öğretmenlerin uluslararası organizasyonlarda da olmasını sağlar. Buna önem vermeliyiz. Başka öğretmenlerden ya da çalışmalardan etkilenmeniz son derece normal. Önemli olan ise bunu bir adım öteye taşıyabilmek… Bir sözle bitirmek istiyorum: “Öğretmen bir muma benzer ve kendini tüketerek başkalarına ışık verir” Çocuklara ışık olmamız dileğiyle, sevgiyle kalın.

Selçuk Yusuf Arslan Hocamızın Aldığı Ödüller:

2019 Diversity in STEM Yarışması Birinciliği (STEM Alliance, Malta)

2019 STEM Discovery Week Birincilik Ödülü (European Schoolnet, Belçika)

2019 National Geographic Sertifikalı Eğitmen

2019 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Öğretmen Elçisi

2019 Dedicated Teacher Ödülü (Cambridge Üniversitesi Yayınları)

2018 Küresel Öğretmen Ödülü (AKS Ödülleri, Hindistan)

2018 JCI Türkiye’nin En Başarılı Genci

2018 Yılın Öğretmeni (Milli Eğitim Bakanlığı)

2018 Yılın Öğretmeni (5. Eğitimde Başarı Ödülleri)

2018 ISA Dubai Yılın En İyi Öğretmeni

2018 Scientix Türkiye Büyükelçisi

2018 Gazi Üniversitesi ve HAKIS, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Proje Yarışması Birinciliği

2018 Milli Eğitim Bakanlığı, İnovasyon Ödülleri Finalisti

2018 Uzay Farkındalığı, Küresel Yarışma İkinciliği

2018 İstanbul Üniversitesi ve TOVAK, Dijital Eğitim Asistanı Yarışması İkinciliği

2017 Science on Stage Europe’da Türkiye’yi Temsil (Macaristan)

2017 Microsoft Educator Challenge Birinciliği (Kanada)

2017 Scientix Proje Yarışması Runner Up Ödülü (Scientix, Belçika)

2017 Microsoft Harikalar Yaratan Öğretmen Ödülü

2016 Eğitimde En İyiler Ödülleri, Yılın En Sıra Dışı Öğretmeni Gümüş Ödül

 

Danışmanlık Yaptığı Projelere Verilen Ödüller

2018 Bahçeşehir Üniversitesi ve BTK İnternet Güvenliği Oyun Tasarımı Yarışması Birinciliği

2018 Çankaya Üniversitesi Fotoğraf Yarışması Ankara İkinciliği

2018 KVKK Slogan Yarışması Dördüncülük Ödülü

2018 Şahinbey Belediyesi Kompozisyon Yarışması Mansiyon Ödülü

2017 Avrupa STEM Ligi Finalisti (Almanya)

2017 Trafikte Genç Fikirler Proje Yarışması Türkiye İkinciliği

2017 48. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri için Araştırma Proje Yarışması – Sosyoloji Alanı, Bölge Finalisti

2016 Pohar Vedy Science Cup, Türkiye’de Birincilik – Uluslararası Beşincilik Kupası (Çekya)

2017 Trafikte Genç Fikirler Proje Yarışması Türkiye Birinciliği

2017 II. Türkiye Matematik Olimpiyatı, Dijital Öğretim Materyalleri Alanı, 3 Altın, 6 Gümüş Madalya

2017 Ulusal Korsan Yayıncılık Yarışmasıyla Mücadelede En İyi Fikir, Ulusal Kazanan Proje

2016 47. Ortaokul Öğrencileri için TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışması – Değer Eğitim Alanı ve Coğrafya Bölge Finalisti

2015 46. ​​Ortaöğretim Öğrencileri için TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışması – Psikoloji Bilim Dalı, Bölge Birincisi, Ulusal Finalist

2015 Türkiye Değer Eğitim Ödülü, Bölge Birincisi

2015 Trafikte Genç Fikirler Proje Yarışması Türkiye Finalisti

2014 Trafik Olimpiyatları Türkiye Birinciliği

2014 Logitech “Okulumu Tech Geçerim” Yarışması Türkiye Birinciliği

2014 I. Matematik Fuarı-Dijital Eğitim Kategorisi – En iyi Proje

2014 Traficaps Yarışması, 2.lik

2014 İLESAM Logo ve Slogan Yarışması, Slogan Kategorisinde Bölge Birincisi

2013 Girne Amerikan Üniversitesi Yaratıcı Fikirler Yarışması Uluslararası Finalist

 

Facebook Yorumları

Süreç geliştirme, iş ve sistem analizi uzmanı olan Mitat ÖZDER, 30 Ağustos 1971 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Sırasıyla Kadırga İlköğretim Okulu, Mahmut Paşa Orta Okulu ve Vefa Lisesinde İlkokul,ortaokul ve lise öğrenimlerini tamamladı. Üniversite tercihini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü olarak yapan yazarımız halen Erzurum Üniversitesinde Sosyoloji eğitimi görmektedir. Okyanus Akademi ve Elmi Akademi kurucusu tüm Türkiye genelinde yapılan anaokulu ve ilkokul öğrencilerin katıldığı "Sende Bir Oyuncak Tasarlarmısın" adlı yarışmanın fikir mimarı ve düzenleyicisi olan Mitat Özder, lise yıllarında başladığı amatör yazarlığa devam etmekte aynı zamanda profesyonel öğrenci koçu, kariyer gelişim uzamanı olarak kişisel bloğunda yazılar yayınlamaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Yorumunuz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.