Öğretim meslekleri hızla değişen taleplerle karşı karşıyayken, eğitimcilik eskisinden çok daha geniş kapsamlı ve daha karmaşık bir dizi yeterlilik ister. Özellikle dijital aygıtların her yerde bulunması ve öğrencilerin dijital olarak yetkinleşmesine yardımcı olma görevi eğitimcilerin kendi dijital yeterliklerini geliştirmelerini gerektirir.
Uluslararası ve ulusal düzeyde eğitimciler için; sayısal yetkinliğin yönlerini tanımlamak ve yeterliliklerini değerlendirmek, eğitim ihtiyaçlarını belirlemek ve hedefe yönelik eğitim sunmalarını sağlamak amacıyla, bir dizi çerçeve, öz değerlendirme aracı ve eğitim programı geliştirilmiştir. Bu araçların analiz edilmesi ve kümelenmesi ile bu rapor, Eğitimcilerin Dijital Yeterliliği için ortak bir Avrupa Çerçevesi (DigCompEdu) sunmaktadır.
DigCompEdu, politikaya rehberlik etmeye yardımcı olan, bölgesel ve ulusal araçları ve eğitim programlarını uygulamak için doğrudan uyarlanabilen bilimsel açıdan iyi bir çerçevedir. Buna ek olarak, sınırlar ötesi en iyi uygulamaların diyalog ve değişiminde yardımcı olacak ortak bir dil ve yaklaşım da sunmaktadır. DigCompEdu çerçevesi, erken çocukluktan, genel ve mesleki eğitim, özel ihtiyaç eğitimi ve yaygın öğrenme bağlamları da dahil olmak üzere daha üst ve yetişkin eğitime kadar eğitimin her düzeyindeki eğitmenlere yöneliktir. Dijital Yetkinlik modelleri geliştiricileri için üye ülkeler, bölgesel hükümetler, ilgili ulusal ve bölgesel ajanslar, eğitim kuruluşlarının kendileri ve kamu veya özel mesleki eğitim sağlayıcıları için genel bir referans çerçevesi sağlamayı amaçlamaktadır.
Raporun orjinal tam metnini okumak için bağlantıyı tıklayınız