1. Anasayfa
  2. Haberler

2018 Liselere Geçiş Sistemi Raporu Yayınlandı

2018 Liselere Geçiş Sistemi Raporu Yayınlandı
0

MEB 2018 liselere geçiş sisteminde merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performansını inceleyen rapor yayınlandı. Yayınlanan raporun takdiminde Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisi ile ilgili  açıklamalarda bulundu. 

Millî Eğitim Bakanlığı olarak yeni bir uygulama olarak Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinden eğitimin farklı boyutları ile ilgili değerlendirme raporları yayımlamaya başladık. Bu kapsamda ilk değerlendirme raporu olarak Türkiye’de Meslekî ve Teknik Eğitimin Görünümünü yayımladık. Bu raporda ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin mevcut durumu, dünyadaki meslekî eğitimdeki yeni yaklaşımlar ve küresel eğilimler detaylı olarak ele alınmış ve 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hedeflerimiz ve bu hedeflere ulaşmadaki yol haritamıza yer verilmişti. İkinci değerlendirme raporu olarak Meslekî ve Teknik Ortaöğretimde Kurumsal Dış Değerlendirme Raporunu yayımladık. Bu raporda da Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz kalite güvence sistemi bağlamında meslekî ve teknik ortaöğretimde kalite izleme ve değerlendirme birimlerimiz tarafından gerçekleştirilen çalışmaların sonuçlarına yer verdik. 2017 ve 2018 yıllarında ilgili birimlerimiz tarafından tüm okullarımızın kalite kurumsal dış değerlendirmesi gerçekleştirilmiştir. Kurumsal değerlendirme raporları Bakanlığımıza iletilmiş olup raporda yer alan bilgiler üzerinden okullarımızın zayıf alanları, iyileştirmeye ve geliştirmeye açık alanları ile bu alanlara ilişkin iyileştirme önerileri tespit edilmiş ve illere ve okullara geri bildirim olarak gönderilmiştir. Amacımız okullarımızda kaliteyi sürekli iyileştirme kültürünü kalite güvence sistemi ile güçlendirmektir. Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinin ilk iki değerlendirme raporunu meslekî eğitime ayırmamız meslekî ve teknik eğitime verdiğimiz özel önemin de önemli bir göstergesidir. Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinin üçüncü değerlendirme raporunda 2018 Liselere Geçiş Sistemi: Merkezi Sınavla Yerleşen Öğrencilerin Performansını ele aldık. Bu raporda 2018 Merkezi Sınav sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan okullara merkezi olarak yerleşen öğrencilerin sınav performanslarının incelenmesi ve sınav süreçlerinin iyileştirilmesi için atılacak adımların veriye dayalı olarak belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu raporun hazırlanmasında emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor,raporun hayırlı olmasını diliyorum.

http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_12/17094056_2018_lgs_rapor.pdf

Takdim

Ziya Selçuk

Millî Eğitim Bakanı

Facebook Yorumları

İlginizi Çekebilir

Yorumunuz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.