1. Anasayfa
  2. Değerlendirmeler

2018 YKS Verileri ile Tıp Fakülteleri İncelemesi 1

2018 YKS Verileri ile Tıp Fakülteleri İncelemesi 1
0

Yök Atlas 2018 verilerin yayınlanması ile birlikte uzun süredir aklımızda yer eden bir çok sorunun yanıtına ulaşma fırsatını bulduk. Yenilenen sınav sistemi sonrasında ne olabilir sorusunun yanıtına bu sefer ilk elden gerçek verilerle ulaşarak neler olduğunu konuşabileceğiz.

İlk Veriler Neler Söylüyor?

İlk veriler bir çok tahminin boşa çıktığını göstermekte. Sınav sonrasında yapılan böl, çıkart ve toplaların da artan kontenjan nedeni ile gerileme yaşanabilir öngörüsünün de ciddi oranda yanıldığını göstermekte.

İlk 400’de % 15 Tercih Edilirlik

2018 YKS Sayısal listede ilk 401 yer alan adaylardan %15 tercihlerini Tıp fakültesi olarak yapmışlar. İstanbul Medipol Üniversitesinin 8 kişilik kontenjanın 8. olarak giren aday Türkiye genelinde 57. olarak bu başarıyı yakalamış.

Koç Üniversitesi 2. Oldu

Koç Üniversitesi bu yıl 11. kişilik kontenjanı Türkiye 85. olan aday ile doldurmuş görünmekte. Türkiye Sayısal listesinde 85. olan aday 116,5 TYT 77,6 AYT ortalama skorlarında bölüme girmiş.

Kontenjan Artışa Rağmen Sıralama Yükseliyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sıralamalar artmış. Hacettepe Tıp bölümü için 2017 yılında 723 olan sıralama 2018 yılında 701 olarak gerçekleşmiş. Yenilenen sınav sistemi sonrasında ilk veriler %3 lük bir artış ile puanların sıralamaların %3,1 oranında yükseldiğini göstermekte.

Ekran Alıntısı 3 | Eğitim Her Yerde
Ekran Alıntısı 2 | Eğitim Her Yerde
Facebook Yorumları

Süreç geliştirme, iş ve sistem analizi uzmanı olan Mitat ÖZDER, 30 Ağustos 1971 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Sırasıyla Kadırga İlköğretim Okulu, Mahmut Paşa Orta Okulu ve Vefa Lisesinde İlkokul,ortaokul ve lise öğrenimlerini tamamladı. Üniversite tercihini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü olarak yapan yazarımız halen Erzurum Üniversitesinde Sosyoloji eğitimi görmektedir. Okyanus Akademi ve Elmi Akademi kurucusu tüm Türkiye genelinde yapılan anaokulu ve ilkokul öğrencilerin katıldığı "Sende Bir Oyuncak Tasarlarmısın" adlı yarışmanın fikir mimarı ve düzenleyicisi olan Mitat Özder, lise yıllarında başladığı amatör yazarlığa devam etmekte aynı zamanda profesyonel öğrenci koçu, kariyer gelişim uzamanı olarak kişisel bloğunda yazılar yayınlamaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Tolga Yazıcı

Yorumunuz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.