1. Anasayfa
  2. Değerlendirmeler

Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?
0

Ders çalışma programı nasıl hazırlanır? Örnek taslaklarımız üzerinden bu soruya yanıt bulmaya çalışacağız. Öncelikle en büyük yanılgı öğrencinin zorlandığı dersleri çalışmıyor oluşu rahat çözebildiği dersleri ise sürekli çalışıyor olmasıdır. Bizim ders çalışma programımızda ise ağırlık verdiğimiz nokta zorlandığınız dersleri daha fazla çalışmanızdır. En rahat çözdüğün ders biyolojiyse programında biyoloji daha az yer almalıdır. Onun yerine zorlandığınız dersi programa eklemelisiniz. Türkçe dersinin olduğu günlerde mutlaka dil bilgisi çalışılmalıdır. Her öğrenci için olmazsa olmazımız ise her gün düzenli olarak çözeceğiniz paragraf ve problem sorularıdır.  En az 20 tane paragraf + 10 problem sınava hazırlık süresince olmazsa olmazımızdır. Ders çalışma programı kişiye özel olarak hazırlansa da sizi en iyi tanıyan yine sizsiniz. Bu yüzden derslerde eklemeler yapabilir, günleri değiştirebilirsiniz. Ancak genel olarak üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci günde 3 ders çalışırsa daha fazla konu ilerletmiş ve soru çözmüş olacaktır. Hedeflediğiniz soru sayısına ulaştığınızda ise kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın. Ancak bütün bir günü sadece gezmeye ayırmak doğru değildir. Bunun yerine programını tamamladıysan dışarı da bir kahve içebilirsin. Biliyorum ki süreç uzun ve yorucu bu yüzden kendinize küçük sürprizler yapmayı sakın ihmal etmeyin.

Ders çalışma programı taslaklarını aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:

Ders çalışma programı nasıl doldurulur?

Her öğrenci için haftada bir oluşturduğumuz bu ders çalışma programlarını telefon üzerinden değil çıktısını alıp ders çalışma masanızın üzerine yapıştırarak işe başlayabilirsiniz. Soru sayısı yazan kısma hedeflediğiniz soru sayısını, çözülen soru sayısı yerine ise çözdüğünüz soruyu, yanlış sayısı yerine ise yanlış soru sayınızı yazacaksınız. Taslakta her günün sonun da boş alan yer almaktadır. Oraya çalıştığınız dersin konusunu yazmanızı istiyorum. Bunun sebebi geriye dönüp baktığınız da çalıştığınız konuyu, çözdüğünüz soru sayısını görmenizdir. Gün sonunda paragraf ve problemlerde dâhil olmak üzere toplam soru yazan kısmı dolduracaksınız. Her dersin karşısında üzgün ve mutlu 2 emoji yer almaktadır. Soru sayınızı tutturduysanız gülen emojiyi, tutturamadıysanız üzgün emojiyi işaretleyebilirsiniz.

Ders çalışma programına yanlış soru sayılarını yazmak neden önemlidir?

Yanlış soru sayınızın fazla olması size konunun çok iyi anlaşılmadığını, atladığınız noktaların olduğunu gösterir. Bu durumda konuyu tekrar çalışmanız gerekiyor. Temeli iyi atılmayan bina yıkılmaya mahkûmdur. Bu yüzden yanlış soruların doğruları mutlaka öğrenilmelidir. Unutmayın ilk testte yanlış çözdüğünüz sorunun doğrusunu öğrenmezseniz, diğer testlerde aynı soruyu tekrar yanlış yapacaksınız.

Hangi konuyu çalışacağıma nasıl karar vereceğim?

Üniversite hazırlık sürecinde çoğu öğrenci takviye ders almaktadır. Gerek özel kurslar gerekse özel derslerle alınan bu takviyelerde hangi konu anlatıyorsa o gün o konunun çalışılıp soruların çözülmesi gerekmektedir. Takviye almayan öğrenciler için ise soru bankası kitaplarının ilk konularından başlanıp sırayla konular ilerletilmelidir. Haftada bir genel tekrarlar yapılmalı çalışılan konulara ait sorular çözülmelidir. Konular ilerledikçe tekrarlar deneme üzerinden yapılmalı haftada 2 kez deneme çözülmelidir. Bu yöntem sayesinde çalıştığınız konuları unutmayacak eksik konuları fark edeceksiniz. Ocak ayına gelindiğinde ise tüm TYT ders konularının bitirilmiş olması gerekmektedir. Konuların bitmiş olması demek konunun tekrar çalışılmayacağı anlamına gelmez, genel tekrar ve yapılan denemelerle konuyu pekiştirme çalışmaları devam etmelidir.

Hangi dersten kaç soru çözmeliyim?

Şu dersten şu kadar soru çözmelisin gibi bir şeyi sizi tanımadan seviyenizi görmeden söylememiz mümkün değildir. Ancak burada temel olacak nokta konuyu anlayacak konuyla alakalı tüm soru tarzlarını çözecek kadar soru çözmenizdir. Ne kadar çok soru çözerseniz konuyu o kadar iyi anlayacağınızı, o kadar çok hızlanacağınızı unutmayın.

Sözel bölümden hazırlanan öğrenciler için neden bu kadar matematik sorusu var?

Yapılan açıklamalara göre sorular temel yetenekleri ölçecek seviyede olacaktır. Bu da temel konuları çalışarak her öğrencinin matematik neti elde edebileceğini gösteriyor. Dönem başından beri yaptığımız çalışmalarda ve ders çalışma programlarında sözel öğrencilerimizin düzenli çalışmalarıyla matematik netlerini yükselttiğini gördük. O yüzden sözel bölümden hazırlanan öğrenciler de mutlaka matematik çalışmalıdır.

‘’Unutma, bir şeyin yapılamaz olduğunu düşünerek uyursan, başkasının o şeyi yaparken çıkardığı gürültüyle uyanırsın’’.

               Konfüçyüs

Facebook Yorumları

REHBER ÖĞRETMEN/EĞİTİMCİ

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Yorumunuz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.